ŠOLSKA MALICA
ARNES UČILNICE
UČNA GRADIVA eZNE
KNJIŽNICA
printlogo-nursing-now-slovenia 2019-spirit munera  

AKTUALNE OBJAVE


 

Bralni klub

Množičen obisk tokratnega bralnega kluba ni bil presenetljiv, saj smo brali in se pogovarjali o avtobiografskem romanu Igorja Plohla z naslovom Ne domišljaj si!

Spoznavali smo namreč življenje, usodno zaznamovano s poškodbo. In spoznali, da z močno voljo in vztrajnostjo ter ljubeznijo do življenja človek lahko premaga še tako težka bremena.
 

 

Odpade predstava Vihar v glavi

Predstava v sredo,  29. 1. 2020, Vihar v glavi, zaradi bolezni odpade.

Več informacij bo dijakom sporočenih po e-pošti.

2. ŠPORTNI DAN ZA 1. IN 3. LETNIKE

Športni dan je z dne 28. 1. 2020 zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na četrtek, 30. 1. 2020. Izvedle se bodo iste dejavnosti, kot je bilo načrtovano.

Vabilo na informativni dan

V šolskem letu 2020/2021 razpisujemo:

  • 196 mest za 4-letni program srednjega strokovnega izobraževanja zdravstvena nega
  • 26 mest za 3-letni program srednjega poklicnega izobraževanja bolničar-negovalec

 

Osnovnošolce in njihove starše prijazno vabimo na predstavitev poklicev in šole, ki bo potekala

  • v petek, 14. februarja 2020, ob 9.00 in 15.00
  • v soboto, 15. februarja 2020, ob 9.00.

Poleg predstavitve programa si boste lahko ogledali pouk v splošnih in specializiranih učilnicah ter življenje na šoli. Dijaki in učitelji vam bodo na voljo za vprašanja.

Vljudno vabljeni.

Erasmus + KA2« Project » INNOVATION IN DRESSING TECHNIQUES«

TURČIJA –  2. – 11. 1. 2020 (Istanbul, Merzifon, Amasya, Gümüşhacıköy)

Več o projektu na povezavi: https://idtwound.com/

V projektu sodelujemo tri srednje zdravstvene šole: Škola za medicinske sestre Vrapče iz Zagreba; Gümüşhacıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iz Turčije; Srednja zdravstvena šola Ljubljana ter partner iz Nemčije: Seniorenzentrum St. Marien, Dorsten.

Tokratno srečanje projektne skupine je bilo tudi zadnje v tem projektu in ker je časovno sovpadalo z učenjem in praktičnim delom naših dijakov v Turčiji, smo ga zaradi razdalje, kamor je bilo potrebno odpotovati in drage letalske karte, še dodatno malce obogatili s spoznavanjem turške kulture. Več ...
 

 

Projekt SPIRIT Slovenija: Mladim se dogaja

Srednja zdravstvena šola Ljubljana v šolskem letu 2019/20 sodeluje v projektu SPIRIT SLOVENIJA Mladim se dogaja, Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije.

V septembru smo izvedli prvo srečanje z dijaki in mentorji. V tem dnevu smo bili priča mnogim idejam in iznajdljivosti dijakov, s skupnim delom in sodelovanjem so dokazali, da so zelo kreativni in iznajdljivi. Preizkušali so se v motivacijskih igrah, v hitrih predstavitvah, analizirali uspešna podjetja v Slovenij, izvedli hitre predstavitve, izdelali SWOT analize šole, itd. Dijaki so pokazali, da imajo veliko željo po ustvarjanju in veliko domišljije. Več ...

 


 

Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Današnji dan smo v prijetnem vzdušju zaključili s proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti.

Hvala vsem nastopajočim!
 


 

Šahovski dvoboj med dijaki in profesorji

V petek, 20. 12. 2019, smo v šolski knjižnici odigrali šahovski dvoboj med ekipo profesorjev in dijakov. Igrali smo dvokrožno, kar pomeni, da je vsak dijak z vsakim profesorjem odigral 2 igri enkrat z belimi in enkrat s črnimi figurami. Po dolgih in zagrizenih bojih, ki so trajali 2 šolski uri  je  z rezultatom 15,5 : 2,5 zmagala ekipa profesorjev.

2 zmagi in en remi je dijaški ekipi priboril Tarkan ARSLANOV iz 1. K.


Ob letu osorej bomo tekmo ponovili. Do takrat pa dijake in profesorje vabimo na šahovski krožek ob torkih in sredah 9 šolsko uro od 14. 10 do 14. 55 v šolsko knjižnico.

 

Stran 1 od 212
ZAKAJ NA NAŠO ŠOLO?
 

Arhiv

(Skupno 1,033 obiskov, današnjih obiskov 1)