ŠOLSKA MALICA
ARNES UČILNICE
UČNA GRADIVA eZNE
KNJIŽNICA
printlogo-nursing-now-slovenia 2019-spirit munera  

AKTUALNE OBJAVE


 

POZOR, MEPI na SZŠLJ!

V torek, 11. 2. 2020, smo na šoli začeli s predstavitvijo programa MEPI – mednarodno priznanje za mlade. Ker MEPI predstavlja prostovoljstvo, pridobivanje novih veščin in športnih znanj ter na koncu še pustolovsko odpravo, smo na šoli naredili prav to – pustolovska dogodivščina na šoli. Zakaj pa ne bi postavili šotora in pekli palačinke za dijake kar sredi naše jedilnice?

Uradna MEPI predstavitev je potekala v sredo, 12. 2. 2020.

Naša šola je torej bogatejša še za en odličen program, ki naše dijake bogati z znanjem, izkušnjami in novimi veščinami, ki pa so za konkurenčnost in zadovoljstvo na trgu dela še kako pomembni.

Več o programu: http://mepi.si/

Proslava ob kulturnem prazniku

Današnji dan pred kulturnim praznikom smo zaključili s proslavo, na kateri so nas naši dijaki ponovno navduševali s svojim petjem, igranjem, recitiranjem … Hvala vsem!

Želimo vam prijeten, s kulturo prežet jutrišnji dan.

Tudi dijakinje iz 3. e so v Domu upokojencev Poljane soustvarjale proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku.

 

 

Četrtfinalno tekmovanje v odbojki

Četrtfinalno tekmovanje je potekalo v organizaciji  Srednje zdravstvene šole Ljubljana. Dijakinje vseh treh šol so pokazale izvrstno borbeno igro, nepopustljivo do zaključne točke,  v zelo fer športni borbi.

Vse tekme so bile zelo izenačene. Ekipa Gimnazije Koper je bila na koncu najuspešnejša in zasluženo osvojila 1. mesto.  Na finalni turnir se je uvrstila ekipa Gimnazije Koper.

 

Bralni klub

Množičen obisk tokratnega bralnega kluba ni bil presenetljiv, saj smo brali in se pogovarjali o avtobiografskem romanu Igorja Plohla z naslovom Ne domišljaj si!

Spoznavali smo namreč življenje, usodno zaznamovano s poškodbo. In spoznali, da z močno voljo in vztrajnostjo ter ljubeznijo do življenja človek lahko premaga še tako težka bremena.
 

 

Erasmus + KA2« Project » INNOVATION IN DRESSING TECHNIQUES«

TURČIJA –  2. – 11. 1. 2020 (Istanbul, Merzifon, Amasya, Gümüşhacıköy)

Več o projektu na povezavi: https://idtwound.com/

V projektu sodelujemo tri srednje zdravstvene šole: Škola za medicinske sestre Vrapče iz Zagreba; Gümüşhacıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iz Turčije; Srednja zdravstvena šola Ljubljana ter partner iz Nemčije: Seniorenzentrum St. Marien, Dorsten.

Tokratno srečanje projektne skupine je bilo tudi zadnje v tem projektu in ker je časovno sovpadalo z učenjem in praktičnim delom naših dijakov v Turčiji, smo ga zaradi razdalje, kamor je bilo potrebno odpotovati in drage letalske karte, še dodatno malce obogatili s spoznavanjem turške kulture. Več ...
 

 

Projekt SPIRIT Slovenija: Mladim se dogaja

Srednja zdravstvena šola Ljubljana v šolskem letu 2019/20 sodeluje v projektu SPIRIT SLOVENIJA Mladim se dogaja, Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije.

V septembru smo izvedli prvo srečanje z dijaki in mentorji. V tem dnevu smo bili priča mnogim idejam in iznajdljivosti dijakov, s skupnim delom in sodelovanjem so dokazali, da so zelo kreativni in iznajdljivi. Preizkušali so se v motivacijskih igrah, v hitrih predstavitvah, analizirali uspešna podjetja v Slovenij, izvedli hitre predstavitve, izdelali SWOT analize šole, itd. Dijaki so pokazali, da imajo veliko željo po ustvarjanju in veliko domišljije. Več ...

 


 

Stran 1 od 212
ZAKAJ NA NAŠO ŠOLO?
 

Arhiv

(Skupno 2,006 obiskov, današnjih obiskov 4)