ŠOLSKA MALICA
ARNES UČILNICE
UČNA GRADIVA eZNE
ePoročilo o ZN pacienta
KNJIŽNICA
printlogo-nursing-now-slovenia 2019-spirit munera  

ORGANI ŠOLE

SVET ŠOLE

Predsednica Sveta šole:  mag. Vesna Šušnica Ilc

Svet šole je nadzorni organ šole.
Sestavlja ga 13 članov:
  • dva predstavnika ustanovitelja,
  • predstavnik lokalne skupnosti,
  • pet predstavnikov delavcev,
  • trije predstavniki staršev in
  • dva predstavnika dijakov.

RAVNATELJICA

Ravnateljica šole: mag. Silva Kastelic

 

Spoštovane obiskovalke in spoštovani obiskovalci spletnih strani Srednje zdravstvene šole Ljubljana!

V veselje mi je, da vas lahko pozdravim v tem pestrem spletnem okolju. Srednja zdravstvena šola Ljubljana je letos praznovala 20-letnico, odkar smo se preselili v novozgrajeno stavbo na Poljanski 61, sicer pa ima zdravstveno šolstvo dolgo in bogato zgodovino, ki sega v 18. st. Tako kot ima velike zasluge za ustanovitev in razvoj zdravstvenega strokovnega šolstva Angela Boškin, rojena 1885, slovenska pionirka na področju zdravstvene nege, je bilo v zgodovini veliko plemenitih osebnosti, ki so si v ugodnih in neugodnih okoliščinah ter ob podpori različnih ustanov požrtvovalno prizadevale za kakovostno šolanje zdravstvenih delavcev. Kljub raznovrstnim poimenovanjem poklica in ustanov, v katerih so se šolali bodoči zdravstveni delavci, ostaja za vse čase nespremenjeno temeljno poslanstvo – biti ČLOVEK ZA DRUGE, sočuten, kultiviran in izobražen, – poimenovanje, ki ga še posebej bolni in pomoči potrebni zelo dobro razumejo.

Tudi danes se zavedamo tega pomembnega in nenadomestljivega poslanstva, ki ga opravljamo na Srednji zdravstveni šoli, ko izobražujemo in vzgajamo bodoče zdravstvene delavce, ki jih v času šolanja pripravljamo ne samo na poklic, ampak tudi na življenje.  V sodelovanju z vsemi pristojnimi organi in v skladu z najnovejšimi spoznanji zdravstvene in pedagoške stroke nenehno posodabljamo izobraževalne programe, s katerimi želimo odgovarjati na potrebe časa. Obenem pa imamo jasno izdelan vzgojni načrt, ki se odraža v celotnem delovanju vseh zaposlenih: z inovativnimi in ustvarjalnimi pristopi v ozračju sodelovalne kulture spodbujamo celovit razvoja vsakega posameznika. Vsak mladostnik in vsak zaposleni s svojo izvirnostjo ustvarja pisano zgodbo Srednje zdravstvene šole Ljubljana. Upam, da boste nekaj tega utripa začutili na naših spletnih straneh in na njih našli, kar iščete, sicer pa vedno dobrodošli, da nas obiščete v živo.                 

Zahvaljujem se tudi vsem, ki dobrohotno spremljate naše delo. Vsem mladim pa želim uspešno ter ustvarjalno šolsko leto in veliko veselja ob ustvarjanju naše skupne zgodbe.    

Prijetno brskanje po spletnih straneh!

 

mag. Silva Kastelic, ravnateljica

SVET STARŠEV

Predsednica Sveta staršev: Brigita Drevenšek

 

 

DIJAŠKA SKUPNOST

Predsednik dijaške skupnosti: Tarik Topalović

Mentorici: Tanja Štuhec in Mateja Potočnik

Elektronski naslov: dijaska.srednjazdravstvenalj@gmail.com

Spletni naslov dijaške organizacije: http://www.dijaska.org

Dijaška skupnost je posvetovalni organ ravnateljice. Sestavlja jo 35 članov: en predstavnik vsakega oddelka.

 

(Skupno 1.160 obiskov, današnjih obiskov 1)