DEJAVNOSTI

KROŽKI TEKMOVANJA

EKSKURZIJE   TABORI

PROJEKTI

MEDNARODNE IZMENJAVE

DOSEŽKI DIJAKOV

ŠOLSKA MALICA
SPLETNE UČILNICE Moodle - spletne učilnice
UČNA GRADIVA eZNE
KNJIŽNICA

AKTUALNE OBJAVE


 

Naša šola na Festivalu dobrih praks

S pozitivnimi občutki in novimi idejami smo se v Zrečah v četrtek, 7. 11. 2018, udeležili Nacionalnega posveta ob 25. obletnici Slovenske mreže zdravih šol: Festival dobrih praks.
Srednja zdravstvena šola Ljubljana se je aktivno predstavila projektom Z znanjem do zdravja in Ustvarjalna zdravstvena nega  – Bolečina.

 

Obisk Strasbourga

Z začetkom krompirjevih počitnic so naši dijaki ambasadorji EU odpotovali v Strasbourg, v Francijo, kjer so obiskali Evropski parlament.

Uspešno so en dan prehodili v čevljih evropskih poslancih in skupaj še z drugimi dijaki držav članic pripravili predloge kako izboljšati prihodnost Evropske unije. Za njihove predloge je nato glasovalo skoraj 400 dijakov, ki so prav tako sodelovali v projektu … in na koncu, so bili predlogi sprejeti! Čestitke Sajri, Martinu in Luki za uspešno sodelovanje.

Poleg obiska Evropskega parlamenta smo si ogledali še simpatično središče Strasbourga, ustvarili nova prijateljstva z drugimi dijaki slovenskih srednjih šol in poizkusili slavne francoske rogljičke.

 

Cepljenje proti gripi

Dijake 3. in 4. letnikov programa ZN ter 2. in 3. letnikov programa BN, ki opravljajo praktično izobraževanje v zdravstvenih in socialnih zavodih obveščamo, da se lahko cepijo proti gripi.

Vsi, ki ste zainteresirani, se prijavite na elektronski naslov tatjana.koritnik@guest.arnes.si do 23. 11. 2018.

Cepljenje bo potekalo 30. 11. 2018 od 13.00 do 15.00 na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja, Japljeva ulica 2.

Cepljenje je za dijake brezplačno, stroške krije šola.

Z znanjem do zdravja

V četrtek, 25. 10. 2018 je na Srednji zdravstveni šoli Ljubljana potekal dan odprtih vrat Z ZNANJEM DO ZDRAVJA.

Projekt je skupno delo 27 učiteljev in 350 dijakov, povezali smo se tudi z dijaki Srednje medijske in grafične šole Ljubljana in s starejšimi občani iz doma Poljane.

Obiskalo nas je 620 otrok in njihovih strokovnih delavcev iz desetih  vrtcev in  dveh osnovnih šol. Na številnih delavnicah smo promovirali pomen zdravja, zdravega življenjskega sloga in dokazali, da je zdravje osnovna vrednota, ki so ji podrejene vse ostale.

Naravoslovne delavnice smo podkrepili z eksperimenti, učili smo o pomenu gibanja  in zdravi prehrani, o pomenu osebne higiene v vsakdanjem življenju in številnih drugih temah, ki so povezane z zdravjem.

ZAKAJ NA NAŠO ŠOLO?
 

YouTube SZŠLj …