Zahvala iz DSO Fužine

Zahvala iz DSO Fužine

SIMBIOZA SKUPNOST je projekt, ki spodbuja medgeneracijsko sodelovanje, prostovoljstvo in vseživljenjsko učenje, je nadgradnja projekta Simbioza šola, ki je v začetnih izvedbah vseboval predvsem trajnostno e-opismenjevanje starejših iz lokalne skupnosti, kjer so šole nudile prostor in strokovni nadzor nad učenjem računalniških veščin starejših, katerega izvajalci so bili prostovoljci in prostovoljke.

Skozi leta se je nabor aktivnosti razširil na vse medgeneracijske aktivnosti, pri katerih se različne generacije družijo in učijo. Dejavnosti so povezane s področjem informacijsko komunikacijskih tehnologij, športom, kulturo, učenjem ročnih spretnosti, kuhanjem ali pa gre za samo druženje s starejšimi.

Naša šola je že nekaj let vključena v projekt.

  • Profesorica informatike Urška Mlakar, v okviru projekta, z dijaki prostovoljci izvaja računalniške delavnice za starejše. Profesorica športne vzgoje Jasmina Mauko Dimovski vodi z dijaki prostovoljci vadbo za starejše.
  • Dijaki prostovoljci že vrsto let pomagajo soustvarjati Festival za tretje življenjsko okolje, ki vsako leto poteka v Cankarjevem domu.
  • Dijaki pomagajo pri izvedbi Sprehoda za spomin, ki ga organizira DSO Fužine ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni .
  • Številni dijaki se družijo in pomagajo starejšim v domovih starejših občanov.

V okviru projekta Simbioza skupnost si prizadevamo za vključujočo skupnost, ki se zaveda pomena tako izkušenj starejših kot energije mlajših.

(Skupno 395 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost