Otrok je sonce, ki sveti tudi takrat, ko je nebo temno. (neznan avtor)

Če hočete, da se bodo vaši otroci dobro razvili, potrošite zanje dvakrat več časa in polovico manj denarja. (H. Jackson Brown jr.)

Dojenčki so tako lep začetek ljudi. (Don Herold)

Dojenčki so živi dragulji, ki so neomadeževani padli iz nebes. (sir Frederick Pollock)

En sam otroški smeh, pa bo najsvetejši dan še bolj svet. (R. G. Ingersoll)

Kateri občutek je še tako prijeten, kot je prijetna otrokova roka v tvoji? Tako majhna, tako mehka in topla, kot mucka se stiska v zavetje tvojega prijema. (Marjorie Holmes)

Ni otroka, ki bi ga bilo treba popravljati … rodijo se z vsem. Večina ljudi pa jim to pohodi in vzame. (Robert Blake)

Otroci hočejo objem, naročje, prijazno besedo, dotik, nekoga, da jim prebere pravljico, nekoga, da se z njim smeje in pogovarja. (John Thompson)

Otroci se vas ne bodo spominjali po materialnih dobrinah, ki ste jim jih dali, temveč zaradi občutka, da ste jih cenili. (Richard L. Evans)

Prva dolžnost do otrok je, da jih osrečite. Če jih niste osrečili, ste jim naredili krivico. Nobeno drugo dobro, ki so ga nemara dobili, ne more nadomestiti tega. (Buxton)

V človeku, ki je v mladosti poznal ljubkovanje, ostane za vedno drobec spomina, ki se ga lahko dotaknete, da ga spodbudite k nežnosti. (George Eliot)

V nas vseh je še vedno otrok, ki verjame v čudeže. Za otroke so čudeži preproste reči. Vsak dan je čudežen – nepojasnjen, poživljajoč, vedno nov. (Karen Goldman)

Če je otrok zmeraj ubogljiv, če uboga na besedo, se boji kritike in se naravnost trudi, da bi bil tak, kakor si ga želiš, ne bo nikdar nič iz njega! (William)

(Skupno 160 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost