ZAKAJ NA NAŠO ŠOLO?
 

YouTube SZŠLj …

KROŽKI

 

Dodatne informacije o krožku pridobite pri mentorju krožka.

ANGLEŠKI KROŽEK

Mentorica: Vesna Šušnica Ilc

Za dijake vseh letnikov letos organiziramo tudi angleški krožek. V okviru mesečnih srečanj se bodo dijaki pripravljali na jezikovna in bralna tekmovanja ter na bolj neformalen način pridobivali znanje o angleškem jeziku in kulturi.

KROŽEK ANATOMSKEGA RISANJA

Mentorica: Tatjana Mozetič 

ANATOMSKO-BIOLOŠKI KROŽEK

Mentorici: Marjana Dolinar, Ida Tarman

V okviru biološko anatomskega krožka bomo letos pozimi krmili ptice na šolskem vrtu in opazovali, katere obiskovalce imamo okrog šole. V ta namen smo se povezali še z dvema šolama – BIC Veterinarsko in Živilsko šolo v projekt “Spoznajmo se”. Spomladi bomo primerjali rezultate.

Program dela:

 

BRALNI KLUB

Mentorici: Lidija Butina, Vesna Založnik

BRALNA SREČANJA V ŠOLSKI KNJIŽNICI V ŠOL. LETU 2016/17

 

Na prvem bralnem srečanju 6. 12. 2016 smo se pogovarjali o romanu slovenskega avtorja Miha Mazzinjija Zvezde vabijo in njegovem avtobiografskem romanu v izmišljenih zgodbah Otroštvo.

2016-12-Zvezde vabijo  2016-12-Otroštvp DSCN2050

 

Na drugem srečanju Bralnega kluba 14. 2. 2017r smo se pogovarjali o knjigah Figa in Vsa ta nevidna svetloba.

 

DSCN0129 DSCN0131

 

Na tretjem srečanju Bralnega kluba 21. 3. 2017 smo se pogovarjali o knjigah Berenikini kodri in Orionov meč.

 

BRALNA SREČANJA V ŠOLSKI KNJIŽNICI V ŠOL. LETU 2015/16

 

Na prvem bralnem srečanju v šolskem letu 2015/2016 smo se pogovarjali o mladinskem romanu slovenskega avtorja Rudija Podržaja Simonove priče.

Gre za zgodbo sestavljeno iz zgodb dvanajstih prič, ki se pletejo okoli glavnega protagonista Simona, neprijetnega nesramnega in zvitega najstnika, ki s svojim vedenjem usodno vpliva na njihova življenja. Roman, ki se bere kot zgodba za kratek čas, pa se kljub temu dotakne perečih družbenih tem.

simonove-price Na drugem bralnem srečanju smo se pogovarjali o Samotnem potovanju Alme Karlin. Ob pogovoru smo si ogledali tudi nekaj odlomkov istoimenskega  dokumentarnega filma, ki so nam še bolj približali življenje in delo te izjemne Celjanke.

 

 

samotno_potovanje Na tretjem bralnem srečanju smo se pogovarjali o delu znanega mladinskega avtorja Johna Greena Lažna mesta. Ker smo prebrali tudi njegovi drugi  prevedeni deli (Kdo si Aljaska? in Krive so zvezde) smo o prebranem delu lahko razmišljali bolj poglobljeno in tudi bolj kritično.

 

 

 

2016-3-Lazna mesta

Na naslednjem srečanju, ki bo 29. 3. 2016, bomo govorili o romanu Gorana Vojnovića: Jugoslavija moja dežela. Avtor bo v aprilu obiskal našo šolo. Na bralnem srečanju se bomo na njegov obisk pripravili. Vabljeni ste, da se nam pridružite!

RECITACIJSKI KROŽEK

Mentorica: Katja Peršič

Dramski in recitacijski krožek poteka čez celo šolsko leto po dogovoru med profesorjem in dijaki. Običajno so srečanja in vaje v šolski knjižnici. Dijaki s petjem, recitacijami in s kratkimi dramskimi prizori sodelujejo na kulturnih prireditvah. Ure se upoštevajo tudi pri izbirnih vsebinah (IND) proste izbire. Vabljeni ste dijaki vseh letnikov, saj lahko z vključitvijo v dramski in recitacijski krožek pokažete vašo ustvarjalnost in nadarjenost.

PLESNA SKUPINA

Mentorica: Katja Vidmar

FLOOBALL DEKLETA, FLOOBALL FANTJE

Mentor: Jurij Šifrar

GEOGRAFSKI KROŽEK

Mentorica: Zdenka Kočevar

KOŠARKAŠKI KROŽEK - dekleta, fantje

Mentor: Aleš Lavrič

LATINSKI KROŽEK

Mentorica: Nevenka Medija

 

Krožek je namenjen predvsem dijakom 2. letnikov programa Zdravstvena nega, saj se z latinščino srečajo prav v 2. letniku pri predmetu Strokovna terminologija. Seveda pa so k obiskovanju krožka vljudno vabljeni tudi dijaki ostalih letnikov obeh programov.

Nekaj vsebin krožka:

  • Poglobitev vsebin predmeta zdravstvena terminologija z novimi primeri večbesednih medicinskih latinskih zvez ter sestavljenk.
  • Tujke v zdravstvu in medicini, nastale iz latinščine in stare grščine.
  • Latinska farmacevstka terminologija.
  • Latinščina v kozmetiki, botaniki, veterini in drugje.
  • Zgodovina grške in rimske medicine.
  • Latinski izreki s področja zdravja, medicine.
  • Zanimivosti (nekatera latinska poimenovanja bolezni, latinski izvor naših imen idr.).

LIKOVNI KROŽEK

Mentorica: Janja Jakša

NOGOMETNI KROŽEK - dekleta, fantje

Mentor: Jurij Šifrar

NOVINARSKI in FOTOGRAFSKI KROŽEK

Mentorici: Vera Orešnik, Nadja Seražin

Na naši šolski spletni strani se je rodila rubrika »Spletkanje«, v kateri imajo novinarsko zagnani dijaki prostor, da objavljajo svoje raznolike prispevke: literarna besedila, poročila s prireditev, delavnic, reportaže, utrinke, fotografije … In tako je naša spletna stran postala živahnejša, ker ponuja neposredno vez z dijaki in njihovim doživljanjem šole ter sveta zunaj nje.

Dijaki, ki želite fotografirati, se oglasite pri profesorici Veri Orešnik.

ODBOJKARSKI KROŽEK

Mentorja: Matej Vogrinc, Jasna Plevnik

ROKOMETNI KROŽEK

Mentor: Matej Vogrinc, Jasmina Mauko Dimovski

ZGODOVINSKI - GEOGRAFSKI KROŽEK

MentoriCI: Zdenka Kočevar in Tanja Štuhec
(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)