VPIS

PROJEKTI

Arhivi

KROŽKI

 

Dodatne informacije o krožku pridobite pri mentorju krožka.

KROŽEK SLADKORČEK

Mentorica: Marjana Dolinar

ANGLEŠKI KROŽEK

Mentorica: Vesna Šušnica Ilc

Za dijake vseh letnikov letos organiziramo tudi angleški krožek. V okviru mesečnih srečanj se bodo dijaki pripravljali na jezikovna in bralna tekmovanja ter na bolj neformalen način pridobivali znanje o angleškem jeziku in kulturi.

KROŽEK ANATOMSKEGA RISANJA

Mentorica: Tatjana Mozetič

ANATOMSKO-BIOLOŠKI KROŽEK

Mentorici: Marjana Dolinar, Ida Tarman

V okviru biološko anatomskega krožka bomo letos pozimi krmili ptice na šolskem vrtu in opazovali, katere obiskovalce imamo okrog šole. V ta namen smo se povezali še z dvema šolama – BIC Veterinarsko in Živilsko šolo v projekt “Spoznajmo se”. Spomladi bomo primerjali rezultate.

Program dela:

 

BERILNICA – RAZVEDRILNICA

Mentorica: prof. Nadja Seražin

Beremo na glas, se veliko smejimo, o marsičem pogovorimo, nikamor ne hitimo, med platnicami uživati želimo! [/learn_more

BRALNI KLUB

Mentorici: Lidija Butina, Vesna Založnik

BRALNA SREČANJA V ŠOLSKI KNJIŽNICI V ŠOL. LETU 2016/17

 

Na prvem bralnem srečanju 6. 12. 2016 smo se pogovarjali o romanu slovenskega avtorja Miha Mazzinjija Zvezde vabijo in njegovem avtobiografskem romanu v izmišljenih zgodbah Otroštvo.

2016-12-Zvezde vabijo  2016-12-Otroštvp DSCN2050

 

Na drugem srečanju Bralnega kluba 14. 2. 2017r smo se pogovarjali o knjigah Figa in Vsa ta nevidna svetloba.

 

DSCN0129 DSCN0131

 

Na tretjem srečanju Bralnega kluba 21. 3. 2017 smo se pogovarjali o knjigah Berenikini kodri in Orionov meč.

 

 
BRALNA SREČANJA V ŠOLSKI KNJIŽNICI V ŠOL. LETU 2015/16

 

Na prvem bralnem srečanju v šolskem letu 2015/2016 smo se pogovarjali o mladinskem romanu slovenskega avtorja Rudija Podržaja Simonove priče.

Gre za zgodbo sestavljeno iz zgodb dvanajstih prič, ki se pletejo okoli glavnega protagonista Simona, neprijetnega nesramnega in zvitega najstnika, ki s svojim vedenjem usodno vpliva na njihova življenja. Roman, ki se bere kot zgodba za kratek čas, pa se kljub temu dotakne perečih družbenih tem.

Na drugem bralnem srečanju smo se pogovarjali o Samotnem potovanju Alme Karlin. Ob pogovoru smo si ogledali tudi nekaj odlomkov istoimenskega  dokumentarnega filma, ki so nam še bolj približali življenje in delo te izjemne Celjanke.

 

 

 

 

 

 

 

Na tretjem bralnem srečanju smo se pogovarjali o delu znanega mladinskega avtorja Johna Greena Lažna mesta. Ker smo prebrali tudi njegovi drugi  prevedeni deli (Kdo si Aljaska? in Krive so zvezde) smo o prebranem delu lahko razmišljali bolj poglobljeno in tudi bolj kritično.

 

 

 

 

 

 

 

 

2016-3-Lazna mesta

Na naslednjem srečanju, ki bo 29. 3. 2016, bomo govorili o romanu Gorana Vojnovića: Jugoslavija moja dežela. Avtor bo v aprilu obiskal našo šolo. Na bralnem srečanju se bomo na njegov obisk pripravili. Vabljeni ste, da se nam pridružite!

RECIKLIRAJMO!

Mentorica: prof. Nadja Seražin

Želiš iz svojih ponošenih oblačil izdelati nova ali iz odsluženih predmetov spet uporabne? Mogoče želiš le stare kavbojke predelati v torbo ali nahrbtnik? Pridi med nas, da bomo to delali skupaj.

RECITACIJSKI KROŽEK

Mentorica: Katja Peršič

Dramski in recitacijski krožek poteka čez celo šolsko leto po dogovoru med profesorjem in dijaki. Običajno so srečanja in vaje v šolski knjižnici. Dijaki s petjem, recitacijami in s kratkimi dramskimi prizori sodelujejo na kulturnih prireditvah. Ure se upoštevajo tudi pri izbirnih vsebinah (IND) proste izbire. Vabljeni ste dijaki vseh letnikov, saj lahko z vključitvijo v dramski in recitacijski krožek pokažete vašo ustvarjalnost in nadarjenost.

PLESNA SKUPINA

Mentorica: Katja Vidmar

FLOOBALL DEKLETA, FLOOBALL FANTJE 

Mentor: Jurij Šifrar

GEOGRAFSKI KROŽEK

Mentorica: Zdenka Kočevar

KEMIJSKI KROŽEK

Mentorica: Irena Funda

Pri kemijskem krožku se pogovarjamo o učinkih zdravilnih rastlin, destilaciji in uporabi eteričnih olj ter izdelujemo naravno kozmetiko (milo, balzam za ustnice, ognjičevo mazilo, kopalna sol, mazilo proti bolečinam in prehladu, krema za roke …).

KOŠARKAŠKI KROŽEK - dekleta, fantje

Mentor: Aleš Lavrič

LATINSKI KROŽEK

Mentorica: Nevenka Medija

 

 

 

 

Krožek je namenjen predvsem dijakom 2. letnikov programa Zdravstvena nega, saj se z latinščino srečajo prav v 2. letniku pri predmetu Strokovna terminologija. Seveda pa so k obiskovanju krožka vljudno vabljeni tudi dijaki ostalih letnikov obeh programov.

Nekaj vsebin krožka:

  • Poglobitev vsebin predmeta zdravstvena terminologija z novimi primeri večbesednih medicinskih latinskih zvez ter sestavljenk.
  • Tujke v zdravstvu in medicini, nastale iz latinščine in stare grščine.
  • Latinska farmacevstka terminologija.
  • Latinščina v kozmetiki, botaniki, veterini in drugje.
  • Zgodovina grške in rimske medicine.
  • Latinski izreki s področja zdravja, medicine.
  • Zanimivosti (nekatera latinska poimenovanja bolezni, latinski izvor naših imen idr.).

LIKOVNI KROŽEK

Mentorica: Janja Jakša

NOGOMETNI KROŽEK - dekleta, fantje

Mentor: Jurij Šifrar

ODBOJKARSKI KROŽEK

Mentorja: Matej Vogrinc, Jasna Plevnik

ROKOMETNI KROŽEK

Mentor: Matej Vogrinc, Jasmina Mauko Dimovski

ZGODOVINSKI - GEOGRAFSKI KROŽEK

MentoriCI: Zdenka Kočevar in Tanja Štuhec

(Skupno 2.060 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost