Projekt EPAS se je za letos zaključil. Slavnostno smo dogodek zaznamovali v Festivalni dvorani Pionirskega doma v Ljubljani v torek, 20. 6. 2023.

Naše dijakinje in mentorici smo bili povabljeni na oder, kjer smo prejele diplome za uspešno izpeljan projekt. Sama slovesnost je ponudila nekaj za vsakogar. Visoki gostje, Ljudmila Novak, dr. Klemen Grošelj, Igor Mally in dr. Janja Hojnik, so mladim iz prve roke povedali, kaj je EU dosegla ter kakšni so njeni cilji za v prihodnje. Mojca Mavec in Sašo Stare sta dogodek povezovala in nas zabavala z duhovitimi dovtipi. Dijake pa je še posebej navdušil reper Nipke. Po uradnem delu slovesnosti, smo se dijaki in mentorji s cele Slovenije še nekaj časa družili pred Evropsko hišo, kjer je potekal neformalni del ob hrani in pijači.

Za pridobitev naziva Dijak ambasador Evropskega parlamenta smo šole morale, med drugim, s pomočjo mentorjev predelati izobraževalne vsebine o Uniji, njenem ustroju, delovanju in zgodovini, zasnovati in postaviti spletno in/ali fizično informacijsko točko o EU, pripraviti dogodek ob dnevu Evrope in aktivno sodelovati na družbenih omrežjih.

Sklepno dejanje programa z zaključno slovesnostjo Šole ambasadorke Evropskega parlamenta se je odvila v Festivalni dvorani Pionirskega doma v Ljubljani. Vsem sodelujočim šolam, dijakom in učiteljem, ki so uspešno zaključili program, so podelili plakete in priznanja. Najšoli ambasadorki EP sezone 2022/23, ki je ob laskavem nazivu prejela tudi prenosljiv pokal, sta že drugič zapored Gimnazija Nova Gorica in II. gimnazija Maribor.

Hvala dijakom in sodelavcem, ki ste sodelovali v projektu. V veselje nam je bilo delati in ustvarjati z vami.

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost