V okviru dogodkov Odkrivaj EU in predsedovanja Belgije Svetu Evropske unije je Hiša EU organizirala okroglo mizo »Belgija: priložnosti za mlade v srcu Evropske unije«, in sicer v ponedeljek, 22. aprila.

V Hiši EU nas je pričakala pogostitev v belgijskem slogu – posladkali smo se celo z vaflji in si ogledali razstavo priznanih belgijskih stripov. Ob sproščenem pogovoru so bili nagovorjeni mladi, ki razmišljajo o študiju ali iskanju zaposlitve v Belgiji. Beseda je tekla o različnih študijskih programih, štipendijah, zaposlitvenih priložnostih, potrebnih kompetencah in uspešnih zgodbah mladih, ki so svojo študijsko in karierno pot nadaljevali v Belgiji. Z nami so bili:

  • Jerneja Jug Jerše, vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji,
  • Jure Vršnak, namestnik generalnega direktorja, Generalni direktorat za evropske zadeve, Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve,
  • Maša Šebek, ki je zaključila magistrski študij na Vrije Universiteit Brussel,
  • Petar Mrdovič, študent College of Europe in nekdanji pripravnik v Evropskem parlamentu, in
  • Maja Kalin, študentka ambasadorka zaposlitev EU.

Pogovor je vodila Eva Omahen, študentka mednarodnih odnosov, ki jo je pot v Belgijo zanesla v okviru izmenjave Erasmus+. Srednja zdravstvena šola je sodelovala s 15 dijaki 1. in 3. letnikov zdravstvene nege.

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost