Od 22. novembra do 19. decembra 2015 bodo Katra, Lejla, Anja in Aljaž iz 4. a namesto v eni od ustanov v Sloveniji preživeli kar na Danskem!

Skupaj s spremljevalko Katarino Gradišar Seifert so se odločili, da bodo svoje izkušnje sproti delili z nami. Vabljeni k spremljanju dansko-slovenskih pripetljajev.

susenje-perila

Slika 18 of 39

1. dan

“Utrujeni od poti in polni vtisov ter zelo lačni končno našli veliko kuhinjo v hostlu Sleep in v centru Aarhusa. V dokaj nečisti priročni kuhinji se bojimo semaforja. Lp iz Aarhusa. 4+1″

 

2. dan

“Prvi dan na oddelku je za nami. Večji del dneva opazujemo delo, ki poteka na oddelku. Vreme: deževno in vetrovno  cel dan. – Danska, dežela Lego kock in pogled iz našega okna.  4+1″

3. dan

“Utrujeni od dela, smo si popoldne ogledali drugi največji muzej umetnosti na Danskem. Prepoznamo ga po mavrici na vrhu muzeja. Vreme: sončno in vetrovno. – Ločevanje odpadkov? Ne, kje pa… (gl. sliko).”

4. dan

“Vreme: sončno in hladno. Piha vsak dan. – In da je res kaj govorijo, dokaz na sliki. Malica v šoli, za vse enako 5,00 EUR. Ne uporabljajo pladnjev in nimajo dežurnih dijakov. Vsak pospravi za sabo. Pribor odložijo v posebno posodo, krožnik spraznijo in odložijo na za to namenjen prostor na vozičku.”

5. dan

“Vreme: oblačno, mrzlo in vetrovno. – Prevozno sredstvo vsak dan. Danes je “black friday” zato smo se predstavnice ženskega spola sprehodile po nakupovalnih ulicah. Gneča je bila nepopisna.”

7. dan

“Po dopoldanskem spancu sta se Lejla in Katra odpravile na sprehod do morja, kjer je odličen razgled. Popoldne pa smo se vsi skupaj odpravili v Lystrup, kamor nas je povabila na večerjo sestra, ki dela v domu za ostarele. Aljaž se je končno najedel:)”

8. dan

“Deževno nedeljo smo preživeli v središču Aarhusa, ki je že božično okrašeno.”

 

9. dan

“Končno dobili novo okno.”

(Op. Dijakom so v sobi zamenjali okno, potem ko so se pritožili, da jim preveč piha.)

10. dan

“Danes smo prvič uporabili pralni stroj v hostlu. Zaradi zasedenosti smo nanj čakali 2 uri. Oblačila sušimo kar na posteljah in stolih. Zvečer pa smo si postregli z malo zažgano pico.”

 

 

 

11. dan

“Pohajkovanje po mestu nas vedno znova privede do novih odkritij. Tako smo danes odkrili trgovino z gramofonskimi ploščami.”

12. dan

“Aljaž in Lejla sta imela Božično zabavo, kjer je Aljaž z veseljem plesal z starejšo gospo. Tokrat so plesne vaje za maturantski ples prišle prav. Se oproščamo za slabo sliko.”

13. dan

“Lejla in Katra sta se odpravili na sprehod po okrašenemu delu mesta, ker pa se jima ni ljubilo iti peš, sta se nazaj odpeljali z tako imenovano rikšo. Bolj zabavne vožnje nista doživeli.”

14. dan

“V soboto smo si ogledali Muzej naravne zgodovine in med drugimi videli živali tudi v naravni velikosti.”

15. dan

“V nedeljo pa smo si vzeli čas za ogled Steno muzeja; muzeja zgodovine medicine in znanosti. Šli pa smo tudi v planetarium.”

16. dan

“Danes smo (ne)uspešno naredili rižev narastek v pečici, ki dela samo na eni strani. Spodaj skoraj surovo, zgoraj zažgano.
P.S. Prilagamo sliko recepta.
P.S. Na sliki, kjer je Rižev narastek se vidi samo črnina, zato slike ne prilagamo.”

17. dan

“Danes smo si ogledali fakulteto Sosu Aarhus. Fakulteta je nova in moderna. Je tudi že zelo božično okrašena.”

18. dan

“Katra je dan preživela dan s svojo mentorico, katera jo je povabila k sebi na večerjo. Ogledali sta si tudi bližnjo plažo, na kateri je poleti polno ljudi.”

19. dan

“Danes smo poizkusili pico po priporočilu profesorice. Kupili smo jo v italijanski restavraciji, v kateri je cenejše, če pico vzameš domov. Tako smo pico pojedli v hostlu.”

20. dan

“Lejla in Katra sta obiskali Moesgard museum. Muzej je tehnološko zelo napreden in je eden boljših.”

21. dan

“Danes smo obiskali Den gamle by. V tem muzejo lahko vidiš hiše in trgovine iz zgodnjih let prejšnjega stoletja.”

17. dan fakulteta

Slika 1 of 19

22. dan

“Gojenje rastlin v kuharske namene nam ne gre prav dobro od rok. Na sliki lahko vidimo, še nikoli uporabljen petršilj.”

“Po dolgem delovnem dnevu smo se odločili, da za mentorje spečemo brownije.”

23. dan

“Naša prehrana za zajtrk in večerjo je zelo raznovrstna. V večini jemo kosmiče.”

(Skupno 430 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost