DOSEŽKI NAŠIH DIJAKOV

Dosežki na Državnem tekmovanju v znanju o sladkorni bolezni

Na 19. Državnem tekmovanju v znanju o sladkorni bolezni, ki je potekalo v soboto, 18. 11. 2017, na Srednji šoli Domžale, sta Nina Snoj iz 3.F  in  Alja Čekada iz 3.E dosegli  izjemen uspeh. Prejeli sta ZLATO in SREBRNO PRIZNANJE! Več ...

Čestitamo in se veselimo!

Uspeh naših maturantov

Tudi letos je bil uspeh naših maturantov pri poklicni maturi izreden.

Uspešnih je bilo 98,2 % dijakov, povprečni uspeh 17,4 točk in 13 zlatih maturantov: Sara  Jezeršek, Zala  Banko, Jure  Blatnik, Lara  Drole, Ana  Gaser, Meta  Kralj, Eva  Kutnar, Marjeta  Nose, Jaka  Osredkar, Irena  Podbevšek, Leonora  Rexhepi, Tamara  Simšič, Sonja  Tonkli.

Čestitamo vsem in jim želimo čimveč uspehov tudi v prihodnje!

Svetovni prvak v ju jitsu

Svetovni prvak v ju jitsu

Dijak Lovro Divjak je na SP v Atenah, ki je potekalo med 17. in 19. marcem 2017 in na katerem je sodelovalo 750 tekmovalcev iz 43-ih držav, v kategoriji duo sistem osvojil 1. mesto in naslov svetovnega prvaka. Drugi dan je tekmoval tudi v ju jitsu borbah v absolutni kategoriji +81 kg in osvojil odlično tretje mesto. Tako je postal prvi tekmovalec, ki je v zgodovini slovenskega ju jitsa na enem SP osvojil dve medalji.

Čestitamo!

Zlati Cankarjevi priznanji

Zlati Cankarjevi priznanji

Zlato Cankarjevo priznanje sta si na državnem tekmovanju prislužila dijaka: JAKA OSREDKAR iz 4. f in HATIXHE ADEMAJ iz 2. k.
Čestitamo!

 

Dosežek v alpskem smučanju

Dosežek v alpskem smučanju

Dijakinja Žana Ciglič iz 1. g je na Državnem prvenstvu v alpskem smučanju Rogla 2017 dosegla 2. mesto.

Čestitamo!

 

1. mesto na državnem tekmovanju Ekokviz

1. mesto na državnem tekmovanju Ekokviz

Na državnem tekmovanju Ekokviz 1. 2. 2017 so nas zastopale dijakinje Sanja Marjanovič, Ana Virant in Adelisa Ljubijankič.

 

2017-1-Ekokviz 1

Med tekmovalci srednjega strokovnega izobraževanja je Ana Virant iz 3. f dosegla 1. mesto.

2017-1-Ekokviz 2

Čestitamo!
 

Državno tekmovanje Ekokviz

Državno tekmovanje Ekokviz

Na državnem tekmovanju Ekokviz smo dosegli tretje mesto v Srednjem strokovnem izobraževanju.

Dijakinja Jana Primc iz 2. e je naša “zlata” tekmovalka, ki je premagala vsaj 80 srednješolcev iz cele Slovenije. Več ...

Čestitamo!

 

Raziskovalna dejavnost

Raziskovalna dejavnost

Na šoli poteka raziskovalna dejavnost v obliki različnih projektov in izvedbe raziskovalnih nalog pod vodstvom različnih mentorjev, s strani naših profesorjev ali pa pod vodstvom strokovnjakov na različnih področjih v znanstveno raziskovalnih inštitucijah.

Dijaki sodelujejo predvsem na srečanjih mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev v okviru Zaupanja v lastno ustvarjalnost Mestne občine Ljubljana, Srečanja mladih raziskovalcev Slovenije ter sodelovanje na Krkinih nagradah in priznanjih za srednješolske naloge.

Raziskovalne naloge predstavljajo pomembno mesto v spodbujanju dijakov k dodatnemu izobraževanju in omogočajo realizacijo ambicij posameznih, predvsem nadpovprečnih dijakov. Morebitno priznanje pa predstavlja edinstveno afirmacijo tako za dijake kot mentorje, ki neposredno vodi k povečanju ugleda šole v slovenski javnosti.

Dijaki se vselej odločajo prostovoljno. Naloge opravijo vestno in v skladu novih znanj.

Različnih tekmovanj se udeležujemo predvsem zaradi tega, ker omogočajo svojevrstno priznanje prostovoljnega dela dijakov. Posamezne nagrade pa seveda predstavljajo določen izziv in potrditev našega dela.

Osnovni motiv sodelovanja v raziskovalnem delu je predvsem želja po odkrivanju novih znanj ne pa sla po nagradah. Temu motivu sledijo tudi mentorji, ki seveda pomagajo z napotki in kritično oceno raziskovalne naloge, nikakor pa se sami aktivno ne vključijo v izdelavo naloge z morebitnim namenom doseganja nagrad. Profesorji opravljamo mentorsko delo prostovoljno.

Menim, da je dobra organizacija tekmovanj in transparentnost kriterijev omogoča objektivnost komisije, prisotnost medijev pa odmevnost v slovenskem prostoru.

Dijakom pa pomeni izredno motivacijo za bodoče delo im morda tudi odločitev za študij in poklic.

Tanja Mozetič, mentorica raziskovalnih dejavnosti

 

 

Podelitve nagrad naših mladih raziskovalcev
gallery-image

Dijakinja Pia Škodlar

res2

Mentorica Tanja Mozetič, nagrajenka Pia Škodlar, dr. Ita Junkar.

res1

Pia Škodlar, ravnateljica Marija Verbič.

 

Nekaj utrinkov iz dela
vstavljanje-vzorca-v-afm pregled-dobljenih-rezultatov opazovanje-na-xps-mikroskopu